Eğitmenim
Prof. Dr. Abdülkadir Özcan Popupb
Eğitmenim
Prof. Dr. Abdülkadir Özcan Popupb
Eğitmenim
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Öğreniyoruz, Öğretiyoruz, Paylaşıyoruz ve KAZANIYORUZ...

AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Prof. Dr. Abdülkadir Özcan

2 posters
YazarMesaj
Draquinq
Admin
 Admin
Draquinq

Prof. Dr. Abdülkadir Özcan Empty
MesajKonu: Prof. Dr. Abdülkadir Özcan   Prof. Dr. Abdülkadir Özcan Icon_minitimePerş. Ekim 14, 2010 10:58 pm

Prof. Dr. Abdülkadir Özcan (1948 - .... )

30 Mayıs 1948 tarihinde Milas'da doğan Özcan, 1972 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesini "Şeyhî Mehmed Efendi-Vekayiü'l-fudalâ" adlı lisans teziyle bitirdi. 1974-1977 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi'nde memur olarak çalıştı. 1977'de asistanlık imtihanını başararak doktora çalışmalarını Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi Anabilim Dalı'nda sürdürdü. " Defterdar Sarı Mehmed Paşa, Zübde-i Vekayiât, Tahlil ve Metin" adlı çalışmasıyla 6 Mayıs 1980 tarihinde doktor ünvanını aldı, 1983 yılında yardımcı doçent oldu. 1986-1987 eğitim-öğretim yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi'nde öğretim üyeliği yaptı.

2 Kasım 1987 tarihinde doçent oldu. 1988-89 öğretim yılı başında Mimar Sinan Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'ne nakloldu ve burada bir dönem dekan yardımcılığı yaptı. 14 Nisan 1993 tarihinde profesör ünvanını alan Abdulkadir Özcan, 2000-2001 eğitim ve öğretim yılında Hoca Ahmed Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi'nde Türk Devletleri Tarihi Bölüm Başkanlığı ve öğretim üyeliği yaptı. Halen Mimar Sinan Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı ve öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.
https://egitmenim.forum.st
PashaJr123456
Üye
 Üye

Prof. Dr. Abdülkadir Özcan Empty
MesajKonu: Geri: Prof. Dr. Abdülkadir Özcan   Prof. Dr. Abdülkadir Özcan Icon_minitimeCuma Ekim 15, 2010 12:01 am

Bilgi Verdiginiz İçin Cok Tesekkür Ederim

Prof. Dr. Abdülkadir Özcan
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Prof. Dr. Abdüsselâm
» Prof. Dr. Abdüsselâm
» Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp
» Prof. Dr. Ahmet Kılıçbay
» Prof. Dr. Aslan Gündüz