Eğitmenim
Gül: Bizi geleceğe üniversiteler taşır Popupb
Eğitmenim
Gül: Bizi geleceğe üniversiteler taşır Popupb
Eğitmenim
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Öğreniyoruz, Öğretiyoruz, Paylaşıyoruz ve KAZANIYORUZ...

AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Gül: Bizi geleceğe üniversiteler taşır

YazarMesaj
HeiLmasTer®
Admin
 Admin
HeiLmasTer®

Gül: Bizi geleceğe üniversiteler taşır Empty
MesajKonu: Gül: Bizi geleceğe üniversiteler taşır   Gül: Bizi geleceğe üniversiteler taşır Icon_minitimeC.tesi Ekim 16, 2010 1:33 am

Marmara Üniversitesinin 2010-2011 akademik yılı açılış töreni, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla üniversitenin rektörlük binasında başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Cumhurbaşkanı Gül'ün rektör Prof. Dr. M. Zafer Gül'e gönderdiği mesaj okundu.

Üniversitelerin bilimsel çalışmaları, ürettikleri teknoloji ve yeni buluşlarla ülke sorunlarının çözümüne, ekonomik kalkınmanın hız kazanmasına ve buna paralel olarak refahın artmasına imkan sağlayan eğitim ve bilim yuvaları olduğunu kaydeden Gül, günümüzde gençlere dünya standartlarında mesleki bilgi, beceri ve donanım kazandırılması, onların ülke ve dünya sorunlarına duyarlı yenilikçi, rekabetçi ve girişimci bireyler olarak yetişmelerinin gelecek açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Bu nedenle üniversitelerin önemini, dünyada yaşanan gelişmeler ve değişimler doğrultusunda gençlere uluslararası vizyon kazandırılmasına yönelik günümüz dünyasında bir kat daha artırdığını belirten Gül, diğer taraftan üniversitelerin daha çok proje üretmeleri, Ar-Ge çalışmalarına yoğunlaşarak yeni buluşlarla ülkenin rekabet gücünün artmasına katkıda bulunması gerektiğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Gül, üniversitelerin toplumla bütünleşerek hizmetlerini devam ettirmeleri ve uzun vadeli projeksiyonlarla yolu aydınlatmalarının yarınların güçlü Türkiye'sinin inşasına en büyük katkıyı yapacağını belirterek, şunları kaydetti:

''Büyük Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesinin üstüne Türkiye'yi taşıma ideali üniversitelerimiz vasıtasıyla olacaktır. İnanıyorum ki bütün üniversitelerimiz bunun bilinciyle çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir. Bulundukları şehir ve bölge için dünyaya açılan birer pencere olan üniversitelerin küresel rekabete katılabilen, dünyaya açık ve toplumun beklentilerini karşılayan dinamik kurumlar haline gelmeleri konusunda daima üstün bir gayret içinde olacaklarına inanıyorum. Üniversitelerimizde eğitim ve öğretim gören genç neslin ülkemiz ve milletimiz için her zaman sevgiyle, inançla ve var gücüyle çalışacağına inancım tamdır. Eminim ki gençlerimiz elde edecekleri üstün başarılarla Türkiye'yi bütün alanlarda daha da güçlendireceklerdir. Gençlerimizin dünyanın değerlerini tanıyan, gelişmelere ve yeniliklere duyarlı, teknolojiye hakim, hem ülkesinde hem de başka ülkelerde ilmini ispat edebilen bireyler olmalarını temenni ediyorum.''

Mesajın okunmasının ardından Doç. Dr. Mustafa Uslu yönetimindeki Marmara Üniversitesi Türk Halk Müziği Topluluğu sahne aldı.

Marmara Üniversitesi 2010-2011 akademik yılının ilk dersini, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyesi ve Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın verdi.

Gül: Bizi geleceğe üniversiteler taşır
1 sayfadaki 1 sayfası